Wanneer koop je een mobiele zelfbouwstand.

Wanneer koop je een mobiele zelfbouwstand.

Als je een paar keer per jaar deel neemt aan een beurs, en je beursstand is niet groter dan ca 30-40m2, dan is de gedachte vast wel eens naar boven gekomen om een beursstand te kopen. Wanneer heeft dit nu echt zin?

beursstand kopen

 

Het allerbelangrijkste is dat je de beursstand zelf gaat opbouwen. Want bij een huurstand kunnen de op- en afbouwkosten, de transportkosten en de projectmanagementkosten zomaar 40-50% van het totaalbedrag uitmaken. Die betaal je dus elke keer bij een turn-key opgeleverde stand aan een standbouwer en dat is dus ook de grootste besparing die je maakt bij het kopen van een mobiele beursstand. Dan moet je je zelfbouwstand dus wel zelf gaan op- en afbouwen.

Een beursstand kopen en deze daarna in opslag geven bij een standbouwer en dan ook door deze standbouwer te laten op- en afbouwen heeft dus niet zoveel zin. Het gaat hier om beste bedragen zoals boven uitgelegd.

De meest ideale situatie voor het kopen van een beursstand is dus::

  • Een niet al te groot beursstand oppervlak; tot ca 30-40m2 maximaal.
  • Een gemotiveerd en kundig bouwteam samen te kunnen stellen uit je eigen personeel.
  • De beursstand houd je best simpel en strak. Er zijn intussen eenvoudig op te bouwen beursstands met opties als beeldschermen, zelfs videowalls, lightboxen, vitrines, hanging banners, hoogtes tot 4 meter etc. Maar denk goed na wat je personeel/collega’s aan kunnen en willen. Kijk ook eens bij deze beursstands
  • Denk ook aan andere beursmaterialen met toegevoegde waarde als een tablethouder, een balie, een mobiele vitrine, brochurehouders etc.
  • Je moet ook wel een relevant aantal beurzen per jaar hebben, zo’n 4 beurzen per jaar.

Hoe plaats ik mijn eigen zelfbouwstand op de vloer van de beurshal

DIY stand

 

Je kunt bij de beursorganisatie een shell scheme pakket bestellen of een open space.

Bij het laatste ben je zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van een vloer en wanden, die over het algemeen 250 cm hoog moeten zijn en de dichte zijdes van je beursstand oppervlakte volledig moeten afdekken. Ga je hoger dan 250 cm dan moet je ook alles wat hoger is dan 250 cm, en wat gericht staat op je buurman/-vrouw, afdekken met een neutrale kleur (vaak wit).

Heb je de materialen niet om dat te doen dan bestel je eerst een shell scheme pakket bij de beursorganisatie. Bij het eerste krijg je een pakket met vaak witte panelen van ca 250 cm hoog die als een hokje voor je wordt opgebouwd. Heel herkenbaar aan de per meter geplaatste verticale aluminium profielen en de vaak aanwezige frieslijst. Dit is een ca 25 cm hoge rand die boven de open zijdes van je stand loopt en (vaak) per 3 meter ondersteund wordt door aluminium pilaartje.

Bij het bestellen van een shell scheme pakket zit je aan extra bestellingen (en dus kosten) vast bij de beursorganisatie. Maar je hoeft dan niet alle wanden te bedekken, want dat doet het shell scheme pakket al. Het is dan natuurlijk wel minder mooi.

Waar moet je nog meer aan denken als je met een eigen beursstand naar de beurs gaat

mobiele zelfbouwstand

Er zijn een aantal zaken die altijd terugkomen:

  • Het indienen van je standdesign zodat de organisatie kan goedkeuren wat je van plan bent te gaan plaatsen.
  • Het bestellen van zaken als elektriciteit, water, internet etc., oftewel alles waar je behoefte aan hebt.
  • Sommige organisaties willen weten of je wel voor jezelf de veiligheid tijdens de opbouw van je beursstand door je eigen personeel maar ook t.a.v. andermans personeel in acht houdt. Formulieren als health method statement en risk assessment formulieren worden steeds meer gevraagd.
  • Bij een hanging banner moet je ook zelf tekeningen voor ophangpunten indienen.

Al die formulieren zijn wel goed te doen, zeker als je ze na een paar keer invullen wel gewend bent. Dat is de luxe van een turn-key beursstand, waar de project manager van de standbouwer dat voor je doet. Dat zijn dan wel weer kosten die je bespaart als je dat zelf doet.

Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan eens contact met ons op voor een online gesprek of een live gesprek in een van onze showrooms. Hier staan al onze modulaire zelfbouw beursstand systemen opgesteld. De beste manier om te kijken of dat iets voor je is.

Klaar om je tentoonstellingservaring te verbeteren? Ontdek nu de voordelen van een mobiele zelfbouwstand en maak indruk op je volgende evenement! Stuur ons een e-mail op: info@expodisplayservice.nl of bel ons op: +31 55 3238555

Geef een antwoord


This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.